logo

Mladi Trzinčan med poplavami ujel pet kilsko ribo na svojem dvorišču


8. 8. 2023, 10:57


Slika clanka

Za mnoge so bile poplave, ki so se zgodile prejšnji teden katastrofa, ki se zgodi enkrat v življenju, vendar temu ni bilo tako za mladega Vida, ki je nesrečo spreobrnil v svoj prid. Vid je bil, tako kot mnogi ujet v središču poplavnega območja brez elektrike, dostopa do preostalega dela sveta in z na pol praznim hladilnikom. Zaradi bojazni pred stradanjem in kančka pustolovske iskrice, ki je tlela v njegovem srcu, se je odločil slednje popraviti.

Po njegovem poročanju je zgodba potekala nekako tako. Najprej si je nadel mamine najljubše Crocs sandale, vzel ribiško palico iz starega skladišča, počesal brke in si dejal zmorem to!. Bil je pripravljen za na pot, ki pa ni bila prav dolga, saj je bila njihova hiša obkoljena z vodo, tako je 23-letnik ribaril kar na svojem dvorišču. Po več urnem dolgočasenju in čakanju kakšne ribe, je mladenič daleč stran zagledal premike v vodi. Najprej se mu je zazdelo, da je to le še ena veja, ki jo je naplavilo na njegovo cesto, ko pa se je malo bolje ozrl proti premikajočemu objektu, je ugotovil, da je to živo bitje. Počasi in previdno se mu je približal, da bi lahko bolje ocenil za kaj gre. Ko je prišel le še na tri metrsko oddaljenost od neznanega bitja, se je gibanje umirilo in stvar je izginila v motno vodo. Prevladala je tišina in slišalo se je le še šumenje odtokov na ulici. V zraku je bilo čutiti napetost. Vid pa je korak za korakom počasi hodil naprej. Naenkrat pa je s polno silo iz vode skočil pet kilogramski som, začelo je pljuskati, naš korenjak pa je ribo hipno in spretno zagrabil z rokami in jo vrgel na sosednje dvorišče, kjer vode ni bilo.

Vidova izkušnja je v teh težkih časih prinesla nekaj smeha in navdušenja. Z iznajdljivostjo, preprosto opremo ter kančkom pustolovskega duha je uspel obrniti nesrečo v svojo korist. Njegova zgodba je opomnik, da v težkih trenutkih lahko najdemo svetlo stran in si ustvarimo nepozabne spomine.


Modrost dneva

Največje razodetje je mirovanje. - Lao Ce


Šala dneva

Zakaj svetlolaska pokadi cigareto v hipu? Ker ima v glavi praznino.


Najnovejši članki...


Image
 • Hitro in preprosto kosilo: Recept za najboljše domače testenine


 • V tem članku bomo delili recept za izjemno okusno in hranljivo testeninsko jed, ki jo lahko pripravite sami v samo nekaj korakih. To kosilo je odlična izbira za tiste, ki želijo hitro pripraviti okusen obrok brez dolgotrajnega kuhanja.

Image
 • Izguba Pomena Seksualnosti


 • V tem članku bomo raziskali temo izgube pomena seksualnosti in njeno vplivanje na tradicionalne vrednote in družinske strukture.

Image
 • Inovacije: Gonilna Sila Napredka in Razvoja v Sodobnem Svetu


 • Inovacije so nepogrešljiv del sodobnega sveta. Ta članek raziskuje pomen in vpliv inovacij na naše življenje, gospodarstvo in družbo ter predstavlja nekaj navdihujočih primerov inovacij iz različnih področij.

Image
 • Gradbeništvo v digitalni dobi: inovacije, učinkovitost in prihodnost


 • Gradbeništvo je sektor, ki se intenzivno spreminja zahvaljujoč tehnološkim inovacijam. Ta članek raziskuje vpliv digitalizacije na gradbeništvo, predstavlja najnovejše tehnologije in razkriva, kako se gradbeni sektor pripravlja na prihodnost.

Image
 • Zakaj bi vsak Moral Znati Programirati: Ključne Veščine za Digitalno Dobo


 • V tem članku bomo raziskali, zakaj bi bilo koristno, da bi vsak posameznik osvojil osnove programiranja. Poglobili se bomo v pomembnost teh veščin v sodobni digitalni dobi ter raziskali, kako lahko osnovno razumevanje programiranja koristi tako...

Image
 • Prihodnost Bivanja: Kako Bomo Živeli v Pametnih Hišah


 • V tem nadvse zanimivem članku bomo raziskali, kako se bo naše vsakodnevno bivanje spremenilo s prihodom pametnih hiš. Poglobili se bomo v tehnološke inovacije ter preobrazbe, ki jih prinašajo pametni domovi, ter raziskali, kako se bo naše ž...